Enciclopedia cunoasterii, volumul doi: Stiinta si Progres

Vineri, 15 mai, FINANCIARUL lanseaza “STIINTA si PROGRES”, cel de-al doilea volum al Enciclopediei, dedicat unor domenii esentiale ale cunoasterii: biologia, chimia, fizica si tehnologia. Specialistii din domeniul chimiei au descoperit de-a lungul deceniilor cum este structurata materia. Rezultatele cercetarilor din domeniu sunt ingrasaminte, medicamente, semiconductori, materiale plastice, obiecte indispensabile epocii moderne. Fara fertilizatori artificiali si pesticide, pe Pamant nu ar fi suficiente alimente care sa satisfaca nevoile oamenilor. Noile metode ale chimie analitice permit datarea operelor de arta, identificarea substantelor toxice din aer sau apa si sunt esentiale pentru rezolvarea anchetelor politiei. Exista insa si un pret, poluarea chimica, una dintre cele mai importante probleme cu care se confrunta omenirea in prezent.

Descoperirile si inventiile din domeniul fizicii si tehnologiei se regasesc in materiale esentiale pentru viata moderna: mijloace de propulsie pentru autovehicule, structura cladirilor si a marilor constructii, tehnologia electronica. Locuintele ecologice, dezvoltarea tehnologiilor solare si protectia mediului sunt cateva dintre cele mai importante preocupari ale cercetatorilor zilelor noastre.

MAREA ENCICLOPEDIE A CUNOASTERII include sase volume care insumeaza peste 500 de pagini si prezinta informatii esentiale din toate domeniile majore ale vietii sociale si economice, stiintei, tehnologiei, filozofiei, artei, muzicii si religiei. Indispensabila in orice casa, biblioteca sau birou, ENCICLOPEDIA CUNOASTERII rezuma cele mai importante idei, descoperiri si realizari ale inteligentei umane, pe parcursul a mii de ani de dezvoltare a civilizatiei umane, explicand importanta lor pentru progresul si confortul cotidian.
Succesiunea volumelor este urmatoarea:
1. Volumul 1 – UNIVERSUL si PAMANTUL (vineri, 8 mai)
2. Volumul 2 – STIINTA si PROGRES (vineri, 15 mai)
3. Volumul 3 – SOCIETATE si ECONOMIE (vineri, 22 mai)

One thought on “Enciclopedia cunoasterii, volumul doi: Stiinta si Progres”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *