Povestea Annettei Herzog, “Winnie, melcuşorul cel grăbit”, este un prilej foarte bun de a-i învăţa pe cei mici o nouă lecţie: importanţa răbdării. Printr-o lectură plăcută, înainte de culcare, părinţii le pot explica celor mici valoarea lucrurilor făcute fără grabă.
Melcuşorul Winnie se trezeşte dis-de-dimineaţă şi porneşte grăbit spre mare, cu un coş plin de bunătăţi. Visează la un picnic pe malul mării şi la o bălăceală bună. Pe drum, se întâlneşte cu broscoiul, ciocănitoarea, cârtiţa şi cu ieduţul, care, entuziasmaţi de idee, i se alătură pe rând. Dar toţi ceilalţi merg mult mai repede decât Winnie, iar el rămâne singur, în urmă, necăjit că n-a putut să ţină pasul cu prietenii lui.
Până la urmă, totul se termină cu bine pentru Winnie. Din senin, începe ploaia, iar şuvoaiele de apă formează lângă el o băltoacă, tocmai bună pentru baie. În schimb, prietenii lui se întorc din drum, adăpostindu-se de ploaie şi, desigur, fără să fi ajuns la mare.
Astfel, povestea lui Winnie le arată celor mici cum graba nu aduce nimic bun, iar păstrarea ritmului propriu este de cele mai multe ori cheia succesului.
Ilustraţiile pline de prospeţime, realizate de Evelyn Daviddi, conturează latura amuzantă a poveştii. Talentul tinerei ilustratoare este recunoscut în toată lumea, ea colaborând cu numeroase edituri de cărţi pentru copii din Italia, Germania, Spania, Austria, Statele Unite şi Taiwan.
Cartea, recomandată copiilor între 3 şi 8 ani, este disponibilă pe site-ul editurii – www.carteacopiilor.ro, la un preţ special de 17 lei, beneficiind de o reducere de 30%.
Despre Cartea Copiilor
Editura Cartea Copiilor este o editură tânără, care, din 2007, oferă micilor cititori români cărţile unora dintre cei mai populari autori şi ilustratori internaţionali. Editura Cartea Copiilor a tradus titluri clasice din literatura pentru copii a lumii, cărţi consacrate de-a lungul deceniilor, cum ar fi seria iepuraşului Miffy, de Dick Bruna, sau “Omida mâncăcioasă” a lui Eric Carle. Cartea Copiilor se deosebeşte de celelalte edituri de cărţi pentru copii din România prin accentul pus pe ilustraţii, la fel de valoroase ca textele şi mesajele transmise. Toate titlurile au fost alese în aşa fel încât să cultive gustul copiilor pentru frumos şi pentru artă, printr-o diversitate de stiluri de ilustrare: tehnica colajului, folosită de Eric Carle, unică în literatura pentru copii, desenul minimalist in culori vii, al lui Dick Bruna, arta lui Silke Leffler, inspirată din design textil, delicateţea desenelor în acuarelă ale Anitei Jeram sau stilul abundent în detalii atent evidenţiate, abordat de japoneza Nami Adachi. Mai mult, Cartea Copiilor oferă celor mici jucării de pluş, puzzle-uri, jocuri sau planşe de colorat cu personajele lor preferate din cărţile editurii, toate disponibile la http://carteacopiilor.ro/catalog.php.