Oliver lansează Poetry Pop

OliverTrupa Oliver lansează, joi, 8 mai, de la ora 21.00, printr-un concert live în Studio Martin, albumul Poetry Pop, ce aduce muzica şi poezia aproape de public prin combinaţia sa de energie, romantism şi subtilitate. Oliver a luat fiinţă în 2005, având în componenţă patru muzicieni experimentaţi: Doru Puşcaşu – voce şi chitară, Mircea Moroianu – chitară, Horia Gridan – bas şi Cristi Mateşan – tobe. Poetry Pop este rodul a trei ani de muncă.

Pentru membrii trupei, albumul reprezintă însă mai mult de atât: este o invitaţie pentru public de a-şi personaliza paginile Poetry Pop cu propriile senzaţii stârnite de muzica Oliver.

„Am declinat în versuri şi muzică 12 trăiri personale. Pe cei care ne ascultă îi îndemnăm să retranspună versurile şi muzica în senzaţii. Astfel, noi nu propunem UN Poetry Pop. Există tot atâtea albume cu acest nume câte percepţii asupra muzicii noastre. Fiecare ascultator va fi deţinătorul unui album unicat prin prisma senzaţiilor pe care i le transpune”, spune Mircea Moroianu.

Cele 12 piese de pe album se remarcă mai ales prin necenzurarea ideilor de compoziţie. Oliver încearcă o muzică diferită, un rock cult pe care-l descoperi treptat, reascultând melodiile.

Oliver a lucrat la albumul Poetry Pop alături de producătorul Janin Pasniciuc (AB4, Zebre, Dekadens) şi a introdus elemente electro şi funk în compoziţia pieselor. Pe disc apare şi un cover al piesei „Nu mă-ntreba” a lui Nicu Alifantis.

„Credem că cei care ne ascultă sunt oameni care au răbdare să găsească un mesaj în spatele unui şir de cuvinte aparent închise ermetic într-o rimă, oameni care nu apreciază neapărat explicitul dintr-un cântec, ci senzaţia pe care ţi-o lasă o reascultare a lui”, spune Doru Puşcaşu.

După concertul de lansare din Bucureşti, cei de la Oliver vor incepe un turneu de promovare a albumului, ce va conţine concerte în Braşov, Timişoara, Arad, Cluj, Târgu Mureş şi Constanţa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *