Turneu de poezie romaneasca

Institutul Cultural Roman de la Stockholm organizeaza in perioada 26 septembrie – 6 octombrie, la Goteborg, Uppsala si Stockholm, un mini-turneu de poezie cu participarea a opt tineri poeti romani si suedezi. Cei opt s-au intalnit in Romania in martie 2008, cand au participat la un atelier de traducere organizat la initiativa ICR Stockholm, in colaborare cu Centrul Cartii si Fundatia pentru poezie Mircea Dinescu.

Poetii invitati sunt Adela Greceanu, Claudiu Komartin, Dan Sociu si Elena Vladareanu din Romania si Ida Borjel, Kristofer Flensmark, Malte Persson si Kajsa Sundin din Suedia. Colaborarea lor s-a materializat intr-un numar de traduceri in limbile romana si suedeza ce urmeaza a fi publicate in cursul lunii septembrie in Observator Cultural si Lyrikvannen, doua prestigioase reviste literare din Romania si Suedia.

De asemenea, proiectul romano-suedez va fi prezentat direct de tinerii poeti, in lecturi si discutii, in cadrul Targului de Carte de la Goteborg (26-27 septembrie), a Festivalului International de Poezie de la Uppsala (4 octombrie), precum si a Salonului de poezie al ICR Stockholm (6 octombrie).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *