Wendy Holden, Nevestele din Bath

Nevestele din Bath, primul roman al lui Wendy Holden tradus la Editura Polirom, este povestea a doua perechi de parinti in devenire care se intilnesc la aceleasi cursuri prenatale in oraselul Bath din Anglia, un loc linistit, numai bun pentru crescut copii. Hugo si Amanda si-au rezervat loc la o clinica privata foarte cocheta, cu pretentii, in timp ce Jake si Alice isi doresc o nastere naturala, acasa. Din pacate, in nici unul dintre cazuri lucrurile nu decurg conform planului.
Dupa fericitul eveniment, Amanda, fosta jurnalista mondena, gaseste maternitatea mult mai neinteresanta decit reiesea din revistele glossy si se reintoarce la lucru, lasindu-si sotul sa creasca singur copilul. Disperat, Hugo ii cere ajutorul lui Alice, si in curind intre cei doi se dezvolta o prietenie speciala, poate chiar mai mult decit atit. Alice, pe de alta parte, are si ea probleme, avind in vedere convingerile ecologice frizind extremismul ale propriului sot, pentru care absolut totul este reciclabil. Pe acest fond de nemultumire generalizata se naste o comedie sociala cu replici savuroase si un umor formidabil.

Wendy Holden, jurnalista si romanciera britanica, s-a nascut in 1965. Are o cariera de succes, scrie pentru Harper’s Bazaar, Sunday Telegraph si, din 1995, pentru The Sunday Times. In 2000, dupa ce fusese editor la revista Tatler, apoi la Mail on Sunday, se retrage din presa ca sa se poata ocupa exclusiv de literatura. Romanele ei, pe care presa le-a comparat de la bun inceput cu cele ale lui Jilly Cooper, una dintre reginele neincoronate ale genului, au devenit bestselleruri internationale, apreciate pentru umor si viziunea critica asupra societatii: Simply Divine (1999), Fame Fatale (2002), The Wives of Bath (2005), The School for Husbands (2006).

Wendy Holden, Nevestele din Bath, CHIC, Pret: 37.95 lei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *