Lansare de carte la Madrid

Marti, 11 noiembrie 2008, se lanseaza la Madrid cartea Intr-un pat sub cearsaful alb, de Andra Rotaru, la orele 20:30, la sediul sau din c/ Marques de Urquijo 47. Vor lua cuvantul: Kepa Murua, directorul editurii Bassarai, Andra Rotaru si Horia Barna, directorul ICR Madrid. Cartea reprezinta volumul de debut al tinerei autoare Andra Rotaru, aparut la Editura Bassarai (Vitoria-Gasteiz), iar traducerea este semnata Adelina Butaciu, Maria Luiza Icriverzi si Borja Pujol Lopez Araquistain, sub indrumarea scriitorului sud american Daniel Gonzalez Duenas. In poezia sa, Andra Rotaru aduce un omagiu Fridei Khalo, cu recrearea literara a tablourilor acesteia.

xxx

Andra Rotaru s-a nascut la Bucuresti in anul 1980. A absolvit Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei si Academia de Arte Plastice din Bucuresti. Participa in mai multe proiecte culturale de anvergura precum: Open Doors, de explorare a perceptiilor prin intermediul poeziei, muzicii si picturii, in colaborare cu Uniunea Artistilor Plastici din Romania, Scriitori pe Calea Regala, primul program pro-lectura sub patronajul Casei Regale a Romaniei, Creative Writing, sustinut de poeti romani de prestigiu, Studentfest, festival organizat de Institutul Cultural Roman din Bucuresti, proiectul national intercultural Frida Kahlo – Alegorias Contemporaneas, impreuna cu UNITER si Ambasada Mexicului din Bucuresti.

“Volumul Andrei Rotaru, Intr-un pat sub cearsaful alb, este unul greu de clasificat, fara corespondent in poezia ultimei generatii si nu numai. Destul de excentrica in peisajul liric actual, poezia Andrei Rotaru din volumul Intr-un pat sub cearsaful alb este un subtil clin d’oeil, o invitatie la un dialog cultural, adesea implicit, un spatiu de meditatie care se cere completat cu imaginatia, cunostintele, sensibilitatea si nu in ultimul rand, inteligenta potentialului cititor” (Tudorel Urian – Romania literara nr.10/10 martie 2006)

Viitoare aparitie editoriala la Ed. Bassarai: Lena Constante – Evadarea tacuta, prin programul de subventii TPS (Translation and Publication Support Programme)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *